Skip links
Home » Over ons » Duurzaamheid

Onze visie op duurzaamheid

Waarom Hout

Hout is de enigste hernieuwbare grondstof om mee te bouwen

Duurzaamheid is een kernbegrip geworden in de moderne houtindustrie. Van Dal Hout is al dik 80 jaar bekend met het duurzaam verwerken van hout. We verwerken veel hout uit de onze eigen omgeving wat er uiteraard voor zorgt dat er minder transport nodig is. We verwerken veel hout van Landgoed de Utrecht, Landgoed Wellenseind en Landgoed Gorp en Roovert. Enkel landgoed de Utrecht zorgt al voor meer dan 3m3 hout per uur. Doordat de kap en de groei in balans is gebruiken we net zo veel hout als er per uur groeit. Het duurzaam produceren betekent niet alleen het leveren van hoogwaardig hout, maar ook het waarborgen van milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productieprocessen.

Onze duurzame impact

Waarom Van Dal kiest voor Hout

80
Jaren ervaring
75%
Minder energieverbruik
100%
Hernieuwbaar

Duurzaamheid

Onze visie op duurzaamheid

Een van de belangrijkste pijlers van duurzaam hout produceren is verantwoorde bosbouw. Van Dal Hout werkt uitsluitend samen met boseigenaren die zich houden aan strikte duurzaamheidsnormen. Dit betekent dat bomen op een gecontroleerde en verantwoorde manier worden gekapt, waarbij rekening wordt gehouden met de ecologische balans van het bos.

Het minimaliseren van afval en het optimaliseren van het gebruik van hulpbronnen zijn cruciale elementen in duurzaam produceren. Van Dal Hout investeert in geavanceerde technologieën en productieprocessen die efficiënter omgaan met hout en energie. Bijvoorbeeld, resthout en zaagsel worden hergebruikt voor andere toepassingen, zoals strooisel en biomassa voor energieopwekking of als grondstof voor andere houtproducten. Hierdoor wordt verspilling geminimaliseerd en worden dit nieuwe grondstoffen

Van Dal Hout bewijst dat het mogelijk is om hoogwaardige houtproducten te leveren terwijl er tegelijkertijd zorg wordt gedragen voor het milieu en de samenleving. Door verantwoorde bosbouw, efficiënte productieprocessen, en sociale verantwoordelijkheid centraal te stellen, zet Van Dal Hout een standaard voor duurzame houtproductie. Hun inzet voor duurzaamheid zorgt ervoor dat zowel huidige als toekomstige generaties kunnen genieten van de natuurlijke rijkdommen van onze planeet.

Verkoop

Paul van Gool, Thijs van Dal en Joep Santegoeds

info@vandalhout.nl 013 516 92 84

Wij staan voor je klaar

Reactie binnen 1 werkdag